- Detaljer
Af Poul Erik Sperling
Jeg var kørt til Skagen, for at få en snak med Knud Pedersen og lave en artikel til ”Nordjyllands Fugle” om ham. Allerede ved døren var jeg klar over, at her bor en fuglemand. Navneskiltet var af drivtømmer med en rød Krognæb ved siden af navnene.
- Detaljer
Af Jan Skriver
Ternerne er stort set væk, og det samme er engens vadefugle. De tusindtallige kolonier af hættemåger er en saga blot.
- Detaljer
Af Henrik Haaning Nielsen
Sandternen yngler både i Europa, Asien, Amerika og Afrika. Den kan både yngle langs kysten på strandenge med lav vegetation og indenlands på sandbanker ved lavvandede søer eller på stepper.
- Detaljer
Af Anton Thøger Larsen og Hans Christophersen
Hvidvinget korsnæb optræder med års mellemrum invasionsagtigt her i landet, senest i 2003 og i mindre omfang i 2008. I dette efterår er der igen invasion af arten. Årets invasion viser sig at blive den største i den tid, der er foretaget registreringer af fugle herhjemme.
- Detaljer
Hans Christophersen har sendt følgende indlæg om Kongeørnesymposiet i Falsterbo:
Der var knap 100 deltagere på symposiet, hvoraf ca. 15 fra Norge, én fra Danmark og resten svenske. Symposiet blev styret af Thomas Birkö fra Kungsörn, Sverige og Staffan Åkeby, formand for Skånes OF.
- Detaljer
Af Jacob Palsgaard Andersen, Aage V. Jensen Naturfond
Mårhund
Vi har også i 2011 observeret Mårhunden (Nyctereutes procuonoides) i Lille Vildmose, bl.a. med gentagne observationer vest for Portlandmosen i april. Det eneste positive på mårhunde-fronten er, at der ikke er observeret yngel i 2011.
- Detaljer
af Hans Christophersen
Forekomsten af fugle i det forløbne år er jo som ofte før i høj grad præget af vejret og fødetilgangen både herhjemme og andre steder.
Året starter med afslutningen på en meget lang og hård vinter, hvilket sætter sit præg på forekomsten af flere arter i årets første måneder. Da foråret omsider slår igennem bliver det ret mildt med pæne forekomster af flere arter i træktiden. Til gengæld bliver sommeren kølig eller næsten manglende og går ubemærket over i et mildt efterår og en meget mild start på vinteren.
Efteråret bliver dog præget af en række usædvanlige invasionslignende forekomster af flere arter. Således sætter blandt andet et stort gnaverår nordpå sine tydelige spor på forekomsten af flere nordlige arter i denne periode.
- Detaljer
Rapporten for 2011, som er foreningens 40 års jubilæums-rapport, er på gaden. Det er den mest omfangsrige rapport til dato. Se endvidere det brev Albert Steen Hansen har sendt til redaktionen
- Detaljer
Flemming Ahlmann har filmet ringmærkningen af Stor Hornugle i Kongerslev. Se den fine video her, hvor ringmærker Lars Bo Jakobsen fortæller om mærkningen mens det foregår.
Link til videoen: Ringmærkning af stor hornugle, bubo bubo - YouTube
- Detaljer
Det er omtrent halvdelen af bestanden af lysbugede knortegæs, der overvintrer i Danmark. En række nordjyske lokaliteter er blandt de vigtigste rastelokaliteter - Nibe Bredning, i Mariager Fjord og langs Kattegatkysterne af Vendsyssel og Himmerland.
- Detaljer

- Detaljer
Af Svend Erik Mikkelsen
Mark Pedersen døde 31. maj 2011. Mark blev 62 år. Han døde af kræft, som han havde været ramt af to gange tidligere, i sit alt for korte liv. Forrige gang var i en alder af 59 år, hvor han i forbindelse med behandlingen fik aftalt en efterlønsordning. Med den ville Mark bruge mere af sin tid på at kigge fugle og arbejde for fuglesagen.
- Fugle der falder ned fra himlen
- Ederfuglen som ynglefugl i Limfjorden
- Vilsted Sø
- Havørn – ny ynglefugl i Nordjylland
- Fyrkat Engsø & Onsild Ådal
- To amerikanere på besøg i Vildmosen
- Hvidbrystet Præstekrave
- Mårhunden – opdatering fra 2009-rapporten
- Hvidstrubet Spurv i Skørping
- Fugleåret 2010
- Totaloptælling i tidligere råstofindvindingsområde i Lille Vildmose
- Toplærken i Nordjylland – før, nu og hvor længe?
- Beretning fra en feltbisse i uglegruppen
- Sløruglens bestandsudvikling i Nordjylland 1992 til 2009
- Kirkeuglen og Grønt Partnerskab
- Simon Sigaard Christiansen – ung lovende ringmærker - med international karriere
- Udsigt til Kongeørnens jagtmarker
- Mårhunden – en uønsket art i Danmark
- Fugleåret 2009
- Fugleåret 2008
- Riden som ynglefugl i Nordjylland
- De nordjyske Sædgæs
- Ti år med ynglende Kongeørn i Danmark
- Ynglebestanden af Rød Glente i Vendsyssel 1991-2008
- Biæder yngler i Han Herred 2008
- Zoologisk Museums Kirkeugleprojekt
- Tegneren Brian Zobbe
- Lille Vildmose – et naturområde i forandring
- Halkær Sø
- Fugleåret 2007