Header

Beretning fra Tonny Nielsen
I januar 2017 var en død Finhval drevet i land på Agger Tange. Den blev til føde for mange store måger, inkl. op til fire Gråmåger og en Hvidvinget Måge, og hele sceneriet ledte tanken hen på noget, der foregik under mere arktiske himmelstrøg. Adskillige fotografer opsøgte stedet, og en af dem, Tonny Nielsen, beretter:


"Jeg havde hørt, at der ved Agger lå resterne af en død hval. Jeg skulle den dag på de kanter, så om morgenen smed jeg kameraet i bilen. Det kom til at passe, så jeg kunne bruge min frokostpause på stranden. Da jeg kom, var der enkelte måger ved hvalen, heraf en Gråmåge. Jeg fik taget nogle billeder og gik så videre hen til høfderne, for at se om der skulle gemme sig noget spændende der. Da jeg gik tilbage mod hvalen, var der i mellemtiden kommet yderligere to Gråmåger til. Mens jeg var optaget af at fotografere dem, kom en fjerde Gråmåge og en Hvidvinget til også. De tog min tilstedeværelse meget afslappet, og jeg nåede ind på fire-fem meters afstand, hvor jeg sad og betragtede flokken et kvarters tid, inden jeg skulle videre. Det var gråt og diset og forholdsvis frisk vind, så en kold omgang, men godt med fugle at varme sig på."


Fire 2K Gråmåger samt Svartbag og én 2K Hvidvinget Måge (øverst), Agger Tange 18. januar 2017, foto: Tonny NielsenGråmåge 2K, Agger Tange 18. januar 2017, foto: Tonny NielsenHvidvinget Måge 2K (øverst), Agger Tange 18. januar 2017, foto: Tonny NielsenGråmåge 2K, Agger Tange 7. januar 2017, foto: Tonny Ravn Kristiansen