Header

Fotoreportager og fotografer

  • Overblik over artiklerne via "tags"

    Antallet af artikler er blevet omfattende. Derfor er artiklerne nu udstyret med tags for at give et bedre overblik over artiklerne.
    God læselyst. 

  • Jens Kristian Kjærgård

    Af Poul Erik Sperling

    Jens Kristian er født i Vejerslev på Mors i 1959. Han bor stadig på Mors og har holdt sig til Mors hele sit liv, så der er ingen tvivl om, at Jens Kristian kender sin egn som sin egen bukselomme. Det er måske også en af for­kla­rin­gerne på, hvorfor han tager mange utroligt gode land­skabs­billeder af denne egn.

  • Allan Kjær Villesen, fuglefotograf

    Af Poul Erik Sperling
    Fugle- og naturinteressen har Allan haft fra barnsben. Han er opvokset på et landbrug i Villerslev, Thy, hvor han blev født i 1956. Han lærte af sin far, at man skulle passe på viberederne, når man arbejdede i marken, og at Gråspurvene skulle holdes nede ved jagt med luftbøsse – for de spiste jo kornet.

  • fotoreportage: Hærfuglen ved Sallingsund

    I Bjørnshøje, sommerhusområdet Pinen ved Sallingsundbroen (Salling-siden) opholdt sig i perioden 23/9-4/10 en Hærfugl, som var til glæde for mange lokale og tilrejsende. Det var dog først fra 1/10, at fuglen blev meldt ud i birder-kredse, men herefter var mange forbi stedet, og kunne nyde den usædvanligt samarbejdsvillige fugl, fouragerende på græsplænerne.

  • fotoreportage: Ellekrage på visit i Thy

    Den 16. oktober fandtes en Ellekrage ved Sårup på kanten af Nationalpark Thy. Den holdt til ved en rydning tæt på den meget benyttede P-plads, og i de næste knap to uger var den stationær på stedet, frem til 28/10. Det drejer sig om blot det fjerde fund siden 2000, og sidste gang Danmark blev gæstet af en stationær Ellekrage var en tre-dages fugl på Bornholm i august 2010.

  • En fugle- og naturfotograf

    Tekst og fotos: Keld Ejsing-Duun
    Min interesse for fugle startede egentlig først rigtig, da jeg begyndte at besøge Lille Vildmose regelmæssigt. Den anden gang jeg var der, ville jeg ud til Rovfugletårnet. Navnet lød jo lovende, så det skulle prøves. Fra tårnet var der en god udsigt over Mellemområdet, men der var ingen rovfugle. Så efter nogen tid vil jeg lidt skuffet forlade tårnet igen.

  • fotoreportage: Den enes død... hvide måger ved et hvalkadaver

    Beretning fra Tonny Nielsen
    I januar 2017 var en død Finhval drevet i land på Agger Tange. Den blev til føde for mange store måger, inkl. op til fire Gråmåger og en Hvidvinget Måge, og hele sceneriet ledte tanken hen på noget, der foregik under mere arktiske himmelstrøg. Adskillige fotografer opsøgte stedet, og en af dem, Tonny Nielsen, beretter:

  • fotoreportage: Sorthovedet Måge i Hanstholm

    Af Henrik Haaning Nielsen
    Hanstholm er klart det bedste sted i Nordjylland for Sorthovedet Måge. I 2017 var der i andet halvår op til 26 fugle, og således rig lejlighed til at studere fuglene i forskellige
    dragter. Og at fotografere dem – disse fotos er taget af Henrik Haaning Nielsen, der fortæller om sine oplevelser med arten:

  • En fuglefotograf - interview med Henrik Haaning Nielsen

    Af Lars Grøn
    De fleste kender ham fra feltbestemmelsesartiklerne på Pandion. Men Henrik Haaning Nielsen er meget mere end blot en af landets dygtigste ornitologer. Han er også en af landets absolut dygtigste naturfotografer. Men ofte er det fugle, der er i søgeren, når Henrik med kameraet over skulderen begiver sig ud i den nordjyske natur. Fotoet af Henrik med kameraet er taget af Pia Buus.

  • En fuglefotograf – interview med Mette Berg

    Af Thorkild Lund - fuglefotos: Mette Berg
    Fuglefotografering boomer i disse år. Udstyret har gennemgået en rivende udvikling, samtidig med at nettet giver store muligheder for formidling af fotos. Også her i ”Nordjyllands Fugle” har vi nydt godt af fuglebilleder af hidtil uset høj kvalitet. Ikke mindst derfor er det på tide, at vi giver plads til omtale af nogle af de dygtige fotografer, der så ihærdigt kører rundt i vores landsdel og gennem deres billeder deler fugleoplevelser med os andre. Den meget besøgte hjemmeside "Vild med Lille Vildmose" er blevet lidt af et mekka for fuglefotografer, ja naturfotografer af alle slags. Der er ikke en dag i hele året, hvor der ikke bliver lagt spændende fotos op.

  • Naturfotograf Albert Steen-Hansen


    Strandskade, Hirsholmene
    foto: Albert Steen-Hansen

    Af Poul Erik Sperling

    Albert er født på Langeland for 77 år siden, og her opholdt han sig som barn. I 1962 tog han lærereksamen fra Esbjerg Seminarium, og herefter var han ansat et par år på Vindelev Skole ved Jelling, indtil han i 1964 blev ansat ved Farstrup Skole og flyttede til Farstrup. Siden har alle årene været centreret i Himmerland omkring Farstrup og Års. Oprindeligt var Albert botaniker og meget interesseret i planter og deres forekomst, men da han mødte sin kommende kone Inger, blev interessen udvidet til også at omfatte fugle. Hun gik nemlig på Jelling Seminarium med biologi som linjefag og Ernst Torp Pedersen som lærer. Han lavede på den tid mange fugleture, og det var på den måde, Alberts interesse for fugle begyndte.