Header

Rapporten for 2011, som er foreningens 40 års jubilæums-rapport, er på gaden. Det er den mest omfangsrige rapport til dato. Se endvidere det brev Albert Steen Hansen har sendt til redaktionen


Rapporten kan skaffes ved henvendelse til foreningens kasserer:

Henrik Nyrup
Tranebærvej 48
9530 Støvring

Telefon 28497618
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Priser m.v. fremgår under Medlemsskab

Se også Alberts Steen Hansens brev til redaktionen om jubilæums rapporten:

Til redaktionen for ”Nordjyllands Fugle”

Allerførst til lykke med jubilæet og tak for endnu en flot publikation. Det er til stor glæde for mange af os, at I stadig holder ved og magter det store arbejde, der er forbundet med produktionen.
 Jeg har nærlæst størstedel af det skrevne og har med stor fornøjelse især hæftet mig ved det historiske tilbageblik over ”Nordjysk Ornitologisk Kartotek i 40 år”. I mine gemmer har jeg netop fundet et spritduplikeret ark fra Poul Erik Sperling, hvis efternavn dengang var Jensen. Her optegner han i 7 punkter: ”Retningslinjer for udfyldning af kartotekskortene”. 
Ja, det var et pionerarbejde, der her blev sat i gang. Men succesen afhang selvfølgelig også af, hvor aktiv den enkelte var i felten, og hvor pligtopfyldende man var til at udfylde kortene.  Når Poul Erik skriver, at der i 1971 var 45 indsendere og betoner, at det var mange for 40 år siden, så underbygges det af, at medlemstallet i Nordjylland dengang var 116. I dag, hvor internettet har afløst Poul Eriks kort, og hvor fuglefolket kommer vidt omkring, er antallet af indsendere vokset til et sted mellem 500 og 600.

Det er også bemærkelsesværdigt at se, hvor meget antallet af fuglefotografer er steget gennem årene.  Fra 3-4 i årgang 1999 frem til og med årgang 2003, hvor rapporten første gang kom i farver. Efterfølgende slår det digitale billede for alvor igennem, og fra ca. 20 fotografer i årgang 2005 er vi nu oppe på 27.

Jeg har også lyst til at rose redaktionen for at have givet plads til et interview med Knud Pedersen. Den linje må gerne fortsættes med portrætter af andre betydningsfulde ornitologer.

Slutteligt vil jeg gerne rette en tak til Tscherning Clausen for hans mangeårige arbejde i redaktionen. Efter 25 år er det forståeligt, at du søger andre udfordringer.
God arbejdslyst fremover

Albert Steen-Hansen